contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pilaf Cu Oaie De Cativa Lei

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cativa lei, adica aproximativ cinci lei ingredientele principale, nu cinci lei toata oaia, da? Si da, iar pilaf, punem aici la jurnal sa vad peste ani si ani, dupa ce castig la loto cele noua milioane de euro, ce mancam cand eram saraca. Eu si Casi adica, desi, stiti cum e, mai fura si altii.

Incepe sa mi se apropie din ce in ce mai bine pilaful de modelul spital, daca iau spartura de orez sigur imi iese.

Slide1

Ingredientele de baza au fost o caserola cu garf de oaie (mai mult garf decat oaie) de doi lei si ceva si o punga de legume vrac, pentru supa de vita (de-aia nu avem), de trei lei si nitel. Deci aproximativ cinci lei oala de pilaf, orezul nu se pune, e trei lei kila si am pus cam un sfert.

Bine, daca as socoti si apa de la chiuveta si gazul consumat, na, poate ca s-ar duce costul oalei pline ochi pe la un sapte lei. E, amu nu stiu ce sa zic, oricum e economic, satios si aia e. Asadar cum am facut. Am pus la fiert oasele de oaie si o ceapa. Si am descoperit ca oala mea preferata care face presiune s-a dus draq, adica i s-a dus garnitura, oala are un secol, e luata de pe la niste mosi de prin Italia, canci garnitura, am incercat sa o lipesc cu poxipol, vezi sa nu.

Deci reiau, am fiert cum am putut oasele alea, au fiert greu, oaie batrana. Legumele le-am inabusit in nitel ulei, asa, de congelate ce-au fost ele. Cu sare.

Slide2

AM pus supa de carne peste legumele care au lasat culoare, am scos carnea de pe oase. Oaie, oaie nene, pilaf de turci, imi place. Da ia uitati aparat tampit, ce culoare vede la fatza de la distanta asta:

Slide3

si doi pasi inapoi vede asa, a doua culoare e mai apropiata de realitate.

Slide4

E, in zeama cu carne si legume am pus ochiometric orezul (deja nu mai masor, ma cam prind cat e proportia de 2-3 la 1 sau, in cazul de fata, 5 la 1 ca sa iasa fleasca).

Cand s-a umflat orezul dar mai era putina apa, am pus si o mana de bulgur (merge, imi aduce si mai bine aminte de turci).

Slide5

Am amestecat si am lasat sub capac. Mi se pare ca am pus si nitel patrunjel in mancare.

Acum nu seamana musai cu aia de spital dar cu aia de cantina, da. Desi parca lu’ tanti bucatareasa ii iese mai fleasca si cu orez mai bun.

Slide6

Noi suntem multumite de rezultat, o saptamana ne-am asigurat.

Bine, eu am facut si altele, dar nu are voie Casi ce am voie eu, da?

Slide7

Amu sa vedeti ce misto s-au facut garofitele, s-au intins in tot ghiveciul si infloresc intruna.

Slide8

Si inca o chestie de care initial m-am mirat, cate porcarii poate contine o amarata de paine.

Slide9

Mi-a trecut mirarea cand am vazut ca oamenii, gospodari cica, isi pun in dulceata pentru uz personal gelfix, fix pix, vorba Bogdanei, zahar gelifiant. Oameni buni, ne otravim oricum cu junk-urile alea de le mancam (cel putin eu) daca si intr-o amarata de dulceata considerati ca trebuie puse chimicale, nu faceti decat o mare greseala. Pectina din fructe gelifiaza destul, zaharul fiert este conservant el insusi, ce Doamne iarta-ma va bateti joc? A, daca era pentru vanzare, intelegeam, dar asa? M-a amuzat ca unii se mai chinuie sa sterilizeze si borcanele dupa ce pun toate pixurile alea. Nu e nevoie nici macar sa le puneti capac, sunt ca in prima zi si dupa zece ani cu conservant si gelifiant, nu va mai obositi.

Apropos de junk :P

Slide10

Casi nu are voie, numai eu imi mai dau cam la doua zile cu asa ceva in FICAAAAAAAAAAAAT. Inca nu mi-a trecut cheful de hot dog. Nici nu stiu cu ce trece, poate cu mici?

rororo