Pilaf Cu Năut şi Conopidă
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
1 lingură ulei de floarea-soarelui
2 cepe mari, feliate
1 lingură pastă de curry
200g de orez
350g bucheţele de conopidă
1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
500ml supă de legume
50g fulgi de migdale prăjite
1 mână de coriandru tocat
2 cepe mari, feliate
1 lingură pastă de curry
200g de orez
350g bucheţele de conopidă
1 conservă de 400g de năut, clătit şi scurs
500ml supă de legume
50g fulgi de migdale prăjite
1 mână de coriandru tocat
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă
ceapa. Se prăjeşte pe foc mediu 5 minute, până începe să se rumenească. Se
adaugă amestecând pasta de curry şi se prăjeşte încă 1 minut. Se adaugă orezul,
conopida şi năutul, amestecând ca să se acopere cu pasta de curry.
Se toarnă supa şi
se amestecă. Se acoperă şi se fierbe 10-15 minute până când orezul şi
conopida sunt moi, iar lichidul a fost absorbit. Se adaugă amestecând fulgii de
migdale şi coriandrul, apoi se serveşte.
Notă:
Valori nutritive per
porţie: 443 kilocalorii, 16g proteine, 14g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 68g
carbohidraţi, 8g fibre, 10g zahăr, 0,82g sare.