Pilaf Cu Maruntaie De Pui
articol scris de Didona157 blog aromele.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Insa am pastrat doi, caci aveam acum multe inimi si era pacat sa le arunc, mai ales ca in timp ce bucataream mi-am amintit de o reteta de-a bunicii: pilaf cu maruntaie de pui. Ce bun era, cu orez " bob cu bob!, facut molcom pe plita, cu bucăţtele de maruntaie de pui, adica si ficat, si inima, si pipote.
Cum facusem deunazi in mare graba niste snitele din piept de pui, caci avusesem musafiri, scosesem atunci doar citeva fisii intregi de piept si restul de la fasonare il pusesem in frigider, intr-o punguta. Ei, cu aceste bucatele de pui, am trecut la treabă, sa fac pilaful.
Am cautat mai intai o reteta pe net, sa vad ce opinii au si altii. Am gasit destule, pe tot felul de site-uri care aveau, culmea, aceeasi reteta.
Ce idee, sa faci site de retete numai prin copiere.....Eu zic ca noi, blogerii, suntem mai seriosi. Majoritatea celor cu bloguri culinare chiar gatesc! Bine, nu fac partea din categoria celor care se opăresc cand vad vreo reteta de-a lor preluata undeva..Nu e prea frumos, e bine sa-i atentionezi, dar sa te enervezi doar din atâta lucru?
RETETA
Am folosit:
o ceapa, un morcov mic sau o jumatate, un pastârnac - la fel, o cana cu orez, 2 ficaţei, citeva inimi - cat aveti, mai mult sau mai putine, bucatele de piept de pui, condimente.
Reteta omniprezentă pe net prevedea fierberea separata a maruntaielor. Eu insa am procedat ca la tocanita.
Am tocat ceapa, am topit-o uşor in ulei, am turnat apoi o cana cu apa, am adăugat morcovul si pastârnacul taiti cubulete mici si am lasat-o sa fiarba. Cand a scazut apa am calit pieptul de pui, iar inimile le-am tăiat transversal, in cercuri, dar la final am aruncat partea aceea cu multe vene. Le-am calit pe toate fara sa se rumeneasca, am turnat iar apa si le-am lăsat sa fiarba acoperite vreo 25 de minute.
Am adăugat apoi orezul, apa cât trebuie ca sa fiarba toate inca 20 de minute.
Ficatul l+am tăiat cuburi, l-am calit in putin ulei pe toate partile si l-am adăugat la pilaf.
Am vrut sa nu confer pilafului un gust prea pregnant de ficat, de aceea l-ampus la final.
Am pus sare, boabe de piper intregi si am mai lasat sa fiarba vreo 10 minute.
Dupa caz, daca are zeama, se lasa sa fiarba fara capac, ca sa scada.Dupa ce stingem focul, il acoperim din nou si -l lăsam aşa 10 minute, apoi putem servi.
Am pus şi piper pisat, apo un pumn de patrunjel verde proaspat tocat marunt, am amestecat cu lingura de lemn foarte usor si am pus pilaful in farfurii.
Pofta buna tuturor!