Pilaf Cu Fasole Rosie Si Bacon

articol scris de lalea-2006 blog adnas54.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
o cana orez, cca. 100 gr.
1 cutie de fasole rosie
ceapa rosie + praz
morcov,
1 rosie
2-3 linguri pasta de rosii
ulei, sare, piper,
verdeata tocata
Mod de preparare:o cana orez, cca. 100 gr.
1 cutie de fasole rosie
ceapa rosie + praz
morcov,
1 rosie
2-3 linguri pasta de rosii
ulei, sare, piper,
verdeata tocata
Ceapa taiata julien se caleste intr-o cratita cu ulei . Se adauga morcovul taiat cubulete sau pe lung si prazul taiat in rondele.
Dupa ce s-au calit putin se adauga orezul, complectand cu zeama de legume, plus sosul de la fasolea rosie. Daca aveti fasole uscata, dupa ce ati fiert-o, puteti folosi zeama rosie la orez. Acesta va capata o culoare roze si efectul va fi aparte. Dar mai usor si comod cu conservele din supermarket.

Se fierbe totul pana ce orezul e fiert, se adauga apoi si fasolea si se mai lasa cateva minute. Daca e cazul mai adaugati sare, piper, vegeta si verdeata tocata, mai amestecati inca pe foc circa 2 min.
Se serveste pur si simplu sau drept garnitura alaturi de carnati, afumatura, bacon....
Pofta buna!
