Pilaf Cu Ciuperci şi Sos De Roşii
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am gandit sa ofer astazi o idee delicioasa pentru toti cei care tin post. Dovada ca se poate manca bine si gustos si in post, numai dorinta si vointa sa fie :)
Am pregatit un pilaf putin mai diferit decat cel clasic. Fiindca la noi nu prea se mananca pilaful (in afara de mine) trebuie sa inventez mereu idei noi ca sa nu mai semene cu orezul acela alb si lipicios pe care nu-l vor ai mei :))
Am folosit:
Am pregatit un pilaf putin mai diferit decat cel clasic. Fiindca la noi nu prea se mananca pilaful (in afara de mine) trebuie sa inventez mereu idei noi ca sa nu mai semene cu orezul acela alb si lipicios pe care nu-l vor ai mei :))
Am folosit:
- 400 gr orez, 1 cutie cu ciuperci taiate, 6 linguri pasta de tomate, 1/2 ardei rosu taiat cuburi mici, 2 morcovi tocati marunt, 1 ceapa tocata marunt, 1 foaie de dafin, 3-4 boabe de piper, 1 lingurita boia dulce, oregano, cimbru, 1 cub concentrat de legume, patrunjel verde, 3 linguri de ulei, sare.
Intr-o cratita am pus uleiul si cand s-a incins am adaugat morcovul si ceapa (eu le-am tocat impreuna). Am adaugat si 2-3 linguri de apa si am tinut la foc mediu pana s-au calit.
Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.
Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.
Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.
Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.
Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.
Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.
Pofta buna!
Separat am pus intr-un vas orezul (nu pe foc) si l-am acoperit cu apa.
Peste morcov si ceapa am adaugat ardeiul, cubul concentrat, foaia de dafin, boia, oregano, cimbru, boabe de piper.
Dupa 5-6 minute am pus si ciupercile (eu le-am lasat asa cum erau taiate, unele mai mari, altele mai mici). Am adaugat 2 pahare cu apa si am mai lasat 10 minute sa fiarba.
Orezul l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus peste legume. Am mai adaugat un pahar cu apa si am amestecat permanent sa nu se lipeasca.
Cand orezul era aproape gata am adaugat si pasta de tomate, apoi am potrivit de sare.
Peste 5 minute am pus patrunjelul tocat si am oprit focul.
Pofta buna!