Pilaf Cu Ciuperci Si Aripioare De Pui La Cuptor
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Gatesc orez destul de rar dar zilele trecute vorbeam cu o buna prietena care mi-a spus ca face pilaf si mi s-a facut asa o pofta, ca a doua zii mi-am trimis sotul la cumparaturi si am pregatit repede un pilaf cu legume si ciuperci. Multumesc Elena :). A iesit asa de bun ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta.
- o ceapa
- un morcov
- un ardei gras
- o ceasca orez
- 4 ciuperci
- un catel usturoi
- 4 aripioaare pui
- o lingurita paprika
- sare si piper
Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei.
Adaugati ceasca de orez doua cesti de apa calduta si un praf de sare si piper apoi lasati sa fiarba pe foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Daca mai este nevoie mai adaugati putina apa.
In timp ce orezul se fierbe, spalati aripioarele si imbracati-le in lingurita de paprika cu un praf de sare si piper apoi prajiti-le cate doua minute pe fiecare parte sa sigilati sucurile naturale ale puiului.
Puneti-le intr-un vas termo rezistent (eu am pus si cateva felii de ciuperci si ardei gras pentru un plus de gust) si dati la cuptor 180C/gaz 4 pentru 25 de minute.
Taiati ciupercile in felii subtiri si prajiti-le cu usturoiul pisat in putin ulei pana ce scade apa. Adaugati un praf de sare si piper.
Cand orezul s-a fiert stingeti focul si potriviti de sare si piper.
Scoateti aripioerele din cuptor, asezati totul pe farfurie, presarati cu putin patrunjel proaspat si repede la masa sa nu se raceasca.
POFTA BUNA!!!