Piinisoare Cu Graham Din Griu
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 500g faina de griu pt. brutarie
- 100g faina de secara
- 120 g graham de griu zdrobite (de pref. marunt )
- 550g apa
- 10 maltz inactiv
- 5g drojdie proaspata
- 20g untura de porc(ev. unt)
- 1lc cafea din malz instant MALZKAFFEE(facultativ- da un gust deosebit piinisoarelor)
MOD OREPARARE:
Faina,maltzul inactiv,sarea si ev. cafeaua se amesteca impreuna, se adaoga untura si in jumatate din cant. de apa se fierbe grahamul peste care se adaoga restul de apa si se dizolva si drojdia.
Totul se adaoga la restul de ingrediente si se framinta ca. 5 min.
Se acopera si se lasa peste noapte la o temp. de ca. 17-19°C.
A doua zi se incinge cuptorul la 230°C si se scoate aluatul pe masa de lucru bine infainata,se intinde cu miinila usor, dupa care se portioneaza dupa dorinta.Eventual se scufunda bucatile cu o parte in apa calduta, dupa care se tavalesc in seimintele dorite si se aseaza pe tava de copt.
Dupa ca 10 min. se introduc in cuptor, se aruca ca. 30ml. apa fierbite in cuptor se inchide usa cuptorului rapid si se coc piinicile ca. 15 min.Asta depinde de cit de mari sint.
Eventual dupa constatearea optica, gradul de copt dorit este atins, se ciocaneste cu degetul pe dosul piinisoarei si daca suna a gol inseamna ca este coapta.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss