Pîinici Cu Busuioc
Sursa Pîinici cu busuioc
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 550 g faina
- 1 cub de drojdie
- 50 ml ulei
- 200 ml apa
- 70-80 ml iaurt
- sare
- un strop de zahar
- 50 ml apa calduta
- unt
- sare
- usturoi
- busuioc
Am pus faina în vasul robotului,am facut o adîncitura
în care am pus drojdia frecata cu apa calduta si putin zahar.
Dupa vreo 10 minute,am adaugat sarea,
dupa care am pornit robotulla cea mai mica viteza.
Pe rînd,am adugat uleiul,apa,si cîte o lingurita de iaurt.
Cînd amestecul s-a omogenizat cît de cît,
am marit viteza robotului la 2 timp de 1 minut,apoi la 3-vreo 30 de secunde.Lasam la crescut aproximativ jumatate de ora,
dupa care rasturnam aluatul pe planseta presarata
cu un strat fin de faina si framîntam putin.
Eu am împartit aluatul în 8,si le-am dat forma lunguiata.
Le-am pus pe hîrtie de copt,
si le-am mai lasat la crescut pîna s-a încalzit cuptorul la 180°C
În acest timp am pus în mojar 3 catei de usturoi,sare,si busuioc.
Am strivit totul,si am adaugat untul(vreo 120 g)
care era deja de jumatate de ceas la temperatura camerei.
Am amestecat bine.
Am despicat pîinitele pe mijloc cu un cutit dat prin faina,
si am desfacut putin,asa încît sa fac un "minisantz" ,
în care am pus amestecul de unt.
Am dat tava la cuptor,si le-am lasat pîna s-au rumenit asa cum îmi place.
Coaja are o textura super-crocanta ,
si totodata farîmicioasa de la untul care o "îmbraca",
iar miezul este foaaarte pufos si usor,datorita iaurtului.
în care am pus drojdia frecata cu apa calduta si putin zahar.
Dupa vreo 10 minute,am adaugat sarea,
dupa care am pornit robotulla cea mai mica viteza.
Pe rînd,am adugat uleiul,apa,si cîte o lingurita de iaurt.
Cînd amestecul s-a omogenizat cît de cît,
am marit viteza robotului la 2 timp de 1 minut,apoi la 3-vreo 30 de secunde.Lasam la crescut aproximativ jumatate de ora,
dupa care rasturnam aluatul pe planseta presarata
cu un strat fin de faina si framîntam putin.
Eu am împartit aluatul în 8,si le-am dat forma lunguiata.
Le-am pus pe hîrtie de copt,
si le-am mai lasat la crescut pîna s-a încalzit cuptorul la 180°C
În acest timp am pus în mojar 3 catei de usturoi,sare,si busuioc.
Am strivit totul,si am adaugat untul(vreo 120 g)
care era deja de jumatate de ceas la temperatura camerei.
Am amestecat bine.
Am despicat pîinitele pe mijloc cu un cutit dat prin faina,
si am desfacut putin,asa încît sa fac un "minisantz" ,
în care am pus amestecul de unt.
Am dat tava la cuptor,si le-am lasat pîna s-au rumenit asa cum îmi place.
Coaja are o textura super-crocanta ,
si totodata farîmicioasa de la untul care o "îmbraca",
iar miezul este foaaarte pufos si usor,datorita iaurtului.