Piine Impletita
Sursa Piine impletita
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta piinita, a devenit in adevaratul sens al cuvintului "piinea noastra cea de toate zilele", adica o zi fac piine, o zi nu...
Ingrediente pentru trei piinite destul de marisoare, dar foarte fragede si pufoase:- 250 g faina de griu 0
- 250 g faina de griu dur (grano duro)
- 7 g drojdie proaspata
- 6 g zahar
- 10 g sare
- 50 g ulei de masline
- 250 g apa
- un galbenus de ou
Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul, iar in cuva masinii de piine am pus apa calduta, galbenusul de ou, uleiul de masline, am adaugat apoi drojdia dizolvata, am cernut cele doua tipuri de faina si am framintat timp de 14 minute (programul framintare). Am adaugat apoi sarea si am framintat din nou, cu cit e framintata mai bine cu atit vom obtine o piine mai buna. Am lasat aluatul la dospit timp de trei ore. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in trei parti egale (sau pe aproape...), am facut din fiecare bucata trei snurulete, am format piinitele, le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt, le-am acoperit cu o folie si le-am lasat la dospit din nou trei ore (vedeti ca drojdia e destul de putina, cu cit e mai putina, cu atit se lungeste perioada de dospit). Am pus o tigaita cu apa in cuptor, am preincalzit cuptorul la 220 de grade, am bagat tava in cuptor (dupa ce am eliminat folia), iar primele 10 minute am lasat vasul cu apa in cuptor, apoi l-am scos si am lasat piinea inca 10 minute, in total 20 de minute...
Am vazut ca mi-au placut foarte mult japonezele, am modificat reteta (cantitatea de drojdie si calitatea fainii) si am obtinut aceste pufosenii, pe care va invit sa le priviti nu doar la exterior ci si la interior... sint extraordinar de fragede si usoare ca fulgii de nea...