contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine Impletita Pufoasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa cum se vede din poza, piinita a fost facuta prima data facuta saptamina trecuta, simbata am refacut-o, iar astazi din nou in varianta integrala.
E buna si pufoasa si are consistenta cozonacului fraged.
Ingrediente:
  • 500 g faina 00 (adica faina normala)
  • 15 g zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • cca 10 g sare
  • 70 g ulei de masline
  • cca 200 ml lapte
  • pentru uns: galbenus de ou amestecat cu doua linguri de lapte sau pur si implu lapte
  • mac de presarat deasupra
Am pus in masina de piine, faina cernuta, zaharul, drojdia, apoi am adaugat uleiul si laptele caldut. Aproape de sfirsit am pus sarea si am framintat cca 30 minute (adica de doua ori programul de framintat). Am lasat la dospit in cuva masinii, timp de o ora. Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, fara sa infainez..., am impartit in trei aluatul, cca 300 de grame bucata, apoi am facut snurulete lungi si am impletit piinea. Am pus-o in tava tapetata cu hirtie de copt, nu le lungime, nici latime, cumva de-a curmezisul (ati priceput, nu ?!)... Am uns piinea, am presarat cu mac, am pus doua paharute inalte de o parte si de alta si am acoperit cu o punga de naylon. Am lasat la dospit, in cuptorul stins, fara lumina aprinsa, timp de doua ore.
Am preincalzit cuptorul la 200 de grade, am bagat tava in cuptor timp de cca 20-25 de minute.
A doua oara cind am facut piinita, pentru sarbatorile de paste...


si varianta de astazi, 250 g faina normala + 250 g faina integrala...

delicioasa si in varianta asta, ba chiar mai sanatoasa as putea spune.
V-o recomand cu incredere sa o incercati...