contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine Impletita Elvetiana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Reteta e de pe un blog italian, iar cu acelasi aluat am facut si mucenicii din acest an, doar ca aia erau insiropati si cu miere, deci mult mai dulci. Piinea are gust de piine normala, dar delicioasa.
Ingrediente pentru o piine destul de marisoara:


* 500 g faina 0 (eu am pus manitoba)
* 20 g drojdie proaspata
* 250 ml lapte
* o lingurita sare
* o lingurita zahar
* un ou
* 80 g unt
* un galbenus + 2 lingurite lapte (pentru uns)


Am amestecat drojdia cu zaharul, iar cu o lingurita am grecat pina s-a topit zaharul si s-a topit drojdia. In cuva masinii de facut piine am pus faina cernuta, apoi am adaugat drojdia, untul topit dar caldut, oul zbatut foarte putin la care am adaugat un pic de lapte cald pentru ca oul era de la frigider, am adaugat apoi tot laptele cald si am inceput sa framint aluatul. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele adaugam si sarea. Lasam aluatul la dospit timp de o ora, bineinteles ca acoperim cu o folie ca sa aiba caldura aluatul.




Dupa o ora, rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si formam doua lungi cordoane de circa 60 cm




si o minuta curioasa, care vroia sa se joace cu aluatul...
Asezam cordoanele unul peste altul in forma de cruce




iar cordonul de dedesubt il trecem peste celalalt ca in poza, deci tot cam in forma de cruce va fi..., apoi acelasi lucru facem si cu celalalt cordon




















pina aici toate bune si frumoase, dar din acest moment m-am pierdut printre impletituri, si-am cam luat-o pe aratura... adica aproape jumatate de piine a iesit impletita frumos, iar cealalta impletita pe de rost...se vede ca e prima data cind impletesc piinea ca si cum as fi impletit un pulover, fara sa stiu ce am de facut... Asa, acoperim piinea si o lasam la dospit circa 30 de minute, timp in care dam drumul la aragaz la 220 de grade


dupa ce a trecut jumatatea de ora, cu pensonasul ungem piinea cu galbenusul zbatut cu lapte


si bagam tava la cuptor timp de circa 35 de minute.
Scoatem piinea de la cuptor si o lasam sa se raceasca bine inainte de a taia din ea... eu n-am avut rabdare... Pofta buna !



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com