contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine Din Griu Si Secara (reteta Tot Din Zona NÖ-austria)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:
- 500g drojdie naturala, improspatata cu ca 2 ore inaintea pregatirii aluatului
- 5g drojdie proaspaa
- 750g apa
- 300g faina de sacara integrala
- 1100g faina de griu
- 35g melasa/sirop din sfecla de zahar(se poate inlocui cu zahar/miere)
- 38g sare
- 30g malz din secara sau se poate inlocui cu cafea din cicoare(este facultativ)
MOD PREPARARE:
Toate ingredientele se mai sus se pun in recipientul pentru malaxare in ordinea mai sus data, se framinta pina cind se observa ca, aluatul se desprinde de pe peretii recipientului.
luatul se pune intr-un recipient uns cu ulei , se acopera si se pune la dosppit la rece, peste noapte.
A doua zii se scoate, s elasa 30 min.la temp. camerei si se intinde si impacheteaza la 30m. de 2 ori.
A ttreia oara se formeaza pinicile dorire si acestea se pun la dospit cu incheietura in sus.
Dupa ce se observa ca, volumul aluatului s-a marit vizibil, se incinge cuptorul la 250°C, se introduce piinea care in prealabil s-a rasturmat cu incheietura in jos pe tava, si crestat.
Dupa ca 5/10 min. temperatura se reduce la 225°C si se coace mai departe pina cind suprafata pinii primeste o culoare bruna inchisa si daca se ciocaneste pe dosl piini aceasta trebuie sa sune a gol.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss