Pîine Cu Ou Si Mozzarella
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am pregatit aceasta minunatie care am descoperit-o la Ama în bucatarie. Se prepara rapid, si este buna rau! Daca mai serviti si o salata pe lînga, e chiar un prînz excelent. Carnivorilor înraiti le recomand si niste sunculita gen prosciutto cotto sau chiar putin bacon tocat maruntel. Daca va hotarîti pentru proteina animala, va sfatuiesc s-o asezati pe pîine înainte de a turna oul batut, iar daca doriti deva crocant între dinti, peste mozzarella. În orice caz, eu o s-o repet! Multumesc pentru reteta!
Ingrediente pentru 3 portii:
- felii de pîine/ 12 felioare de bagheta
- 4 oua
- 2 bile de mozzarella, feliate
- putin unt, pentru uns pîinea
- 6 lingurite de smîntîna
- 1 legatura mica de patrunjel, tocata grob
- sare, piper
- 1 lingura ulei de masline e.v.
Eu am folosit o bagheta taraneasca, mai densa - fara afînatori, din faina de spelta. Am pus cîte 4 felioare de caciula. Daca serviti salata sau altceva pe lînga, puteti socoti cîte 2 felioare de caciula si aveti 6 portii. Daca va e foame tare, reveniti din nou la cele 3 portii initiale de la care am plecat :D
Pregatim ingredientele si fixam cuptorul la 200°C.
Între timp batem ouale cu smîntîna, sare, piper si patrunjel.
Turnam amestecul peste felioarele de pîine/bagheta,
pe care le-am uns în prealabil cu putin unt si le-am asezat în tava cu hîrtie de copt,
pe partea unsa. Eu am stropit felioarele cu putin ulei de masline.
Deasupra aranjam feliile de mozzarella, daca a mai ramas ceva patrunjel pe tocator
îl împrastiem deasupra, ca doar n-o sa-l risipim :P
Dam tava în cuptor, si o lasam... pîna arata bine :D
Se transfera foarte usor din tava pe platou, cu sau fara hîrtia de copt.