contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pîine Cu Ou Si Mozzarella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ieri am pregatit aceasta minunatie care am descoperit-o la Ama în bucatarie. Se prepara rapid, si este buna rau! Daca mai serviti si o salata pe lînga, e chiar un prînz excelent. Carnivorilor înraiti le recomand si niste sunculita gen prosciutto cotto sau chiar putin bacon tocat maruntel. Daca va hotarîti pentru proteina animala, va sfatuiesc s-o asezati pe pîine înainte de a turna oul batut, iar daca doriti deva crocant între dinti, peste mozzarella. În orice caz, eu o s-o repet! Multumesc pentru reteta!

Ingrediente pentru 3 portii:
  • felii de pîine/ 12 felioare de bagheta
  • 4 oua
  • 2 bile de mozzarella, feliate
  • putin unt, pentru uns pîinea
  • 6 lingurite de smîntîna
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocata grob
  • sare, piper
  • 1 lingura ulei de masline e.v.

Eu am folosit o bagheta taraneasca, mai densa - fara afînatori, din faina de spelta. Am pus cîte 4 felioare de caciula. Daca serviti salata sau altceva pe lînga, puteti socoti cîte 2 felioare de caciula si aveti 6 portii. Daca va e foame tare, reveniti din nou la cele 3 portii initiale de la care am plecat :D

Pregatim ingredientele si fixam cuptorul la 200°C.

Între timp batem ouale cu smîntîna, sare, piper si patrunjel. 

Turnam amestecul peste felioarele de pîine/bagheta,
pe care le-am uns în prealabil cu putin unt si le-am asezat în tava cu hîrtie de copt, 
pe partea unsa. Eu am stropit felioarele cu putin ulei de masline.

Deasupra aranjam feliile de mozzarella, daca a mai ramas ceva patrunjel pe tocator
îl împrastiem deasupra, ca doar n-o sa-l risipim :P

Dam tava în cuptor, si o lasam... pîna arata bine :D 
Se transfera foarte usor din tava pe platou, cu sau fara hîrtia de copt.