Pîine Cu Cartofi A La Peter
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
_______________________________________Recipe by Peter
Mod de preparare:
Indicati sînt cartofii cu coaja subtire.
Spalam bine cartofii,si-i curatam de eventualele puncte/alte impuritati.
Îi fierbem cu coaja în apa cu sare(2 lingurite),pîna sînt moi.
(Pastram 120 ml din apa cartofilor,dupa fierbere)
Se poate lasa toata coaja,sau se pot curata doar partial.
Bineînteles,cine doreste,o poate îndeparta în totalitate.
Eu am lasat putina.Lasam cartofii la racit.
Strivim cartofii,si îi punem în vasul robotului.
În apa calduta(nu fierbinte) ramasa de la cartofi,
adaugam drojdia uscata.
(Data viitoare încerc cu cea proaspata)
Cartofii striviti i-am omogenizat putin cu robotul.
Am adaugat drojdia si uleiul de masline.Amestecam în robot 2-3 minute.
În timp ce robotul framînta,
am adaugat restul de sare(celelalte 2 lingurite) si faina.
Am lasat înca vreo 10 minute la framîntat pe treapta 2 si 3(din 10) a robotului.
Aluatul se lasa aproximativ 35 de minute la crescut,acoperit cu folie alimentara,la temperatura camerei.
Nu creste considerabil..dar creste.
Presaram ceva faina pe masa de lucru,
dupa care scoatem aluatul din vas,si-l împartim în doua.
Întindem cu mîinile o foaie groasa.
Pe capatul mai îngust presaram un start fin de faina.
Rolam aluatul,începînd din partea fara faina,
apoi îi dam o forma rotunjoara,
punem cu partea îngusta(cea fainata) în jos,
pe un prosop peste care am presarat putina faina.
Acoperim,si lasam înca 35 de minute la crescut.
Preîncalzim cuptorul la 190°C.
Eu am pus pînicile în tava mare a cuptorului,pe hîrtie de copt.
Pîinicile trebuiau puse cu partea care au stat pe prosop,în sus!..dar am uitat :D
Asa se desfac frumos la copt.Pentru ca-s uituca am facut o taietura mica.
Tava o punem pe shina de jos a cuptorului.
(Indicata ar fi o placa de piatra,încinsa odata cu cuptorul)
Dupa vreo 20 de minute eu am coborît temperatura la 180°C,
si am pus jos,sub tava cu pîinicile capacul unui vas de jena,plin cu apa.
În total am lasat 45 minute la copt.
Le lasam la racit pe gratar.Nu se taie fierbinti/calde!
Fiica-mea iubeste pîinea de cartofi,
dar îi displace în totalitate coaja crocanta,
de aceea vasul cu apa dedesubt :)
Danke schön,Peter!
Spalam bine cartofii,si-i curatam de eventualele puncte/alte impuritati.
Îi fierbem cu coaja în apa cu sare(2 lingurite),pîna sînt moi.
(Pastram 120 ml din apa cartofilor,dupa fierbere)
Se poate lasa toata coaja,sau se pot curata doar partial.
Bineînteles,cine doreste,o poate îndeparta în totalitate.
Eu am lasat putina.Lasam cartofii la racit.
Strivim cartofii,si îi punem în vasul robotului.
În apa calduta(nu fierbinte) ramasa de la cartofi,
adaugam drojdia uscata.
(Data viitoare încerc cu cea proaspata)
Cartofii striviti i-am omogenizat putin cu robotul.
Am adaugat drojdia si uleiul de masline.Amestecam în robot 2-3 minute.
În timp ce robotul framînta,
am adaugat restul de sare(celelalte 2 lingurite) si faina.
Am lasat înca vreo 10 minute la framîntat pe treapta 2 si 3(din 10) a robotului.
Aluatul se lasa aproximativ 35 de minute la crescut,acoperit cu folie alimentara,la temperatura camerei.
Nu creste considerabil..dar creste.
Presaram ceva faina pe masa de lucru,
dupa care scoatem aluatul din vas,si-l împartim în doua.
Întindem cu mîinile o foaie groasa.
Pe capatul mai îngust presaram un start fin de faina.
Rolam aluatul,începînd din partea fara faina,
apoi îi dam o forma rotunjoara,
punem cu partea îngusta(cea fainata) în jos,
pe un prosop peste care am presarat putina faina.
Acoperim,si lasam înca 35 de minute la crescut.
Preîncalzim cuptorul la 190°C.
Eu am pus pînicile în tava mare a cuptorului,pe hîrtie de copt.
Pîinicile trebuiau puse cu partea care au stat pe prosop,în sus!..dar am uitat :D
Asa se desfac frumos la copt.Pentru ca-s uituca am facut o taietura mica.
Tava o punem pe shina de jos a cuptorului.
(Indicata ar fi o placa de piatra,încinsa odata cu cuptorul)
Dupa vreo 20 de minute eu am coborît temperatura la 180°C,
si am pus jos,sub tava cu pîinicile capacul unui vas de jena,plin cu apa.
În total am lasat 45 minute la copt.
Le lasam la racit pe gratar.Nu se taie fierbinti/calde!
Fiica-mea iubeste pîinea de cartofi,
dar îi displace în totalitate coaja crocanta,
de aceea vasul cu apa dedesubt :)
Danke schön,Peter!
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com