contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine Ciambella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Din nou am facut piinita in casa. A... inca nu deschid brutarie, dar cine stie...
Ingrediente pentru o piine frumoasa, pufoasa si gustoasa:

* 500 g faina (eu Manitoba)
* 250 g apa calduta
* 15 drojdie proaspata
* 30 g ulei de floarea soarelui
* 2 g zahar
* 7 g sare


Intr-un castronel punem drojdie bucatele, impreuna cu zaharul si-un pic de apa. Amestecam bine pina se dizolva drojdia, apoi rasturnam totul peste faina, adaugam uleiul si incepem sa framintam adaugind cite un pic de apa (chiar daca framintam cu mina sau cu masina). Aproape de sfirsit adaugam si sarea si continuam framintarea timp de 15 minute. Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald ferit de curentii de aer (eu l-am pus in aragaz cu beculetul aprins) timp de o ora jumatate - doua ore.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, intindem un pic cu sucitorul mai mult in lungime, apoi pe latime rotolam aluatul ii dam forma rotunda si bagam un capat al aluatului in celalalt.  Facem citeva taieturi si lasam din nou la dospit timp de doua ore. Daca doriti puteti presara un pic de faina deasupra piinii.


Dupa ce au trecut cele doua ore, bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. In ultimele cinci minute eu am uns un pic piinea cu ulei, ca sa iasa mai bronzata. Scoatem din cuptor, asteptam sa se raceasca, taiem si mincam cu toata gura, frageda si buna tare...



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com