Piftie
Sursa Piftie

articol scris de cna2002 blog bucatariacameliei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am invatat sa fac piftie de la tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte. El era cel care o facea in copilaria mea acasa. La inceput o facea clasic in oala fierband la ea de te plictiseai, apoi cand au facut nunta de argint au primit o oala de presiune la care fac si eu acum. Pot sa ma laud, fara nici un fel de modestie, ca fac o piftie foarte buna. Sa incepem cu ingredientele si apoi cu modul de preparare.
-1,500 kg jambon
-3 cepe
-2 lingurite de Secretul gustului de legume
-usturoi cat vrea fiecare
-sare
Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa,


peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca.
Se da la rece ca sa se inchege.

Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3-4 ore.