contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piftie Ornamentala De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am folosit parizer de post, morcov, patrunjel radacina, ardei rosu, castravete, toate taiate cubulete mici, ceapa verde, taiata marunt, sare, 300 ml apa, 1 plic gelatina, 7 coji de oua, cateva frunze de patrunjel verde.

Morcovul si patrunjelul radacina le-am fiert un sfert de ora la foc mic. Am preparat gelatina (muiata intr-un ibric cu apa rece mai intai, apoi pusa la bain marie intr-un vas cu apa infierbantata, dar cu focul aragazului la mic, sa nu fiarba apa, in asa fel incat gelatina din ibric sa nu se incalzeasca peste 60 de grade!!). Apoi am lasat gelatina sa se racoreasca si am amestecat-o cu morcovul si patrunjelul fiert, cu zeama acestora, cu celelalte legume taiate, cu cu parizerul de post si am dat un praf de sare.
Toata aceasta compozitie se pune in cojile de oua sparte doar putin la un capat (de exemplu, daca faceti cozonac sau alta prajitura, spargeti ouale cu coada unei furculite si scoateti albusul si galbenusul doar prin acel mic orificiu, apoi cojile le spalati si le lasati sa se usuce).

Ouale astfel umplute cu piftie si cu cate o frunza de patrunjel verde, se aseaza in paharele de tuica, suporturi pt oua fierte sau chiar intr-un cofraj (eu nu am avut) si se dau la rece pana a doua zi.
Se curata cu grija - din cele 7 oua, doar 5 au ramas intregi :D -

si se pun pe un platou pe frunze de salata.

La gust nu reprezinta un to die for, cel putin nu in varianta de post, dar efectul vizual este de nota douazeci :))
Ideea am preluat-o de pe cafenea.net/
Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com