contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piftie De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Ingrediente pentru o piftie de curcan foarte, foarte delicioasa :
  • 1 kg carne de curcan pentru piftie ( am folosit 2 pulpe inferioare si 2 aripi)
  • 1 morcov
  • 6-8 catei de usturoi mai mari
  • 2 lingurite de sare
Spalam carnea de curcan bine, o curatam de puf si de eventuale pielite. Crestam pulpele in apropiera osului si punem carnea la fiert intr-o oala de 6 litri plina cu apa.
Adaugam sarea si punem pe foc rapid cu capac, cat sa porneasca fierberea, atunci o spumuim bine. Lasam sa fiarba acoperit partial si dam focul mic. Dupa 2 ore punem morcovul taiat rondele si mai fierbem inca o ora, in total va fierbe aproximativ 3 ore, cat sa scada apa la jumatate, apoi stingem focul.
 Desfacem carnea de pe oase, alegem cu grija pielitele si le dam deoparte.
 
 Pregatim usturoiul, pe care il presam impreuna cu putina sare.
 Usturoiul il punem peste zeama din oala. Daca aveti dubii in legatura cu cat de usturoiata va iesi piftia puneti doar o parte din usturoi, lasati putin si gustati, iar apoi completati. Intre timp punem morcovii fierti si carnea in vasele din care vom servi piftia.
Dupa 5 minute scurgem printr-o sita zeama din oala si o trecem in alt vas. Cu un polonic turnam zeama in boluri si dupa ce se raceste o punem la frigider. Deasupra se va forma o pelicula de grasime pe care o putem indeparta usor cu un cutit. Se serveste rece ca si aperitiv.
Carnea de curcan extrem de frageda de la atata fiert si aroma usturoiul prinsa in gelatina rece si gustoasa va vor incanta cu siguranta. Pofta buna!