Piftie De Curcan
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
3 aripi de curcan
4 gaturi de curcan
1 piept curcan
2 cepe medii
3-4 morcovi
1/2 telina mica
6 catei usturoi
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita de sare cu varf
3 linguri otet
Pentru decor:
2-3 oua fierte
PREPARARE:
Carnea spalata o punem intr-o oala si o acoperim cu apa cu sare, cam 6 cm deasupra carnii.
Punem carnea sa fiarba la foc mic si luam spuma, cat de des se poate, astfel incat sa fie limpede piftia. Eu am fiert la inceput la foc mare, pana a inceput sa faca spuma. Dupa 30 de minute de cand incepe sa fiarba apa adaugam morcovii, telina, ceapa, piperul.
Fierbem piftia cam 2 ore, poate si mai mult, spre 3 (am uitat sa cronometrez din momentul in care a inceput sa fiarba), dar cu siguranta pana incepe sa se lipeasca de degete – luam o lingura din zeama si o lasam sa raceasca, apoi ii facem proba. Ne putem orienta si dupa faptul ca incepe carnea sa se dezlipeasca de os. Carnea fiarta si racita o taiem cubulete sau fasii, o amestecam cu morcovul fiert taiat rondele si cu albusul de ou decupat decorativ, in mai multe boluri.
In apa in care a fost fiarta carnea, adaugam usturoiul pisat si amestecam. O tuarnam print-o strecuratoare de ceai peste carnea din boluri si lasam la temperatura camerei sa se raceasca.
Apoi o punem la frigider si servim a doua zi, cu putin hrean ras langa aceasta.
Daca nu se leaga dupa 3 ore de fiert si carnea se desprinde de pe oase, adaugam 6 g gelatina.
Pofta buna!