Piersici
articol scris de truedelights blog
Ingrediente:
- 7 linguri zahar
- 7 linguri ulei
- 7 linguri apa
- 1 plic bicarbonat de amoniu(stins in zeama de lamaie)
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor
si rezulta o coca moale din care formam mici bilute.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, apoi asezam bilutele cu ceva distanta intre ele.
La copt o sa creasca si nu vrem sa lipeasca una de alta.
Dupa ce s-au copt, cat inca mai sunt calde le scoatem mijlocul cu ajutorul unui cutit ascutit, astfel incat sa ramana ca niste capacele goale. Miezul scos il punem la crema.
Crema:
- o cana nuci macinate
- o esenta de rom
- un pachet margarina sau unt
- miezul scos mai devreme
- 150g zahar
- 3-4 linguri cacao
Se face o pasta. Daca nu s-a legat se adauga putin lapte.
Cu aceasta crema se umplu capacelele si se unesc doua cate doua formand piersicutele.
Ies in jur de 25 buc.
Dupa ce s-au format, cu ajutorul unei pensule se traseaza pe fiecare mici dungi cu glazura si se dau prin zahar tos.
Glazura se face din colorant alimentar amestecat cu putin zahar farin si ceva zeama de lamaie.
Îndosariat la:Prajituri Tagged: piersici