Piersici
Sursa Piersici
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca tot e toamna, am zis ca trebuie sa va prezint si eu recolta mea de ... piersici de casa. Mi se par niste prajiturele simpatice foc, asa ca nici nu se punea problema sa nu o prepar. Sunt foarte festive, asa ca se pot pregati cu ocazia unei sarbatori,a unei zile de nastere, sau ... cand doreste fiecare.
Reteta este filata de pe blogul Ninei, o artista in arta culinara.
INGREDIENTE:
- 2 pahare faina
- 1/2 pahar zahar
- 1/2 pahar ulei
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilinat
- putina sare
Se separa albususrile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.
Pe urma se adauga galbenusurile si uleiul,
iar mai apoi treptat faina, praful de copt si sarea.
Formele se realizeaza cu ajutorul unei lingurite , dupa care, pentru a nu fi lipicioase cand le dam forma rotunda, se dau prin faina.
Se aseaza pe o tava de copt tapetata cu foaie de copt si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Cand sunt coapte se lasa la racit, iar mai apoi se face cate o gaurita in centrul fiecaruia, unde se va umple cu crema.
Crema eu am realizat-o din:
- 3 linguri margarina
- 3 linguri dulceata de caise ( eu vroiam piersici, dar le-am incurcat :) )
- miezul obtinut de la formele de piersici
Se amesteca pana la omogenizare, dupa care se umplu fiecare forma
iar mai apoi se lipesc doua cate doua.
La decorarea lor am folosit:
- 200 ml lapte
- colorant rosu
- colorant galben
- zahar
Se amesteca cate 100 ml de lapte cu cate 1 lingurita din fiecare colrant.
Se ia cate o piersica si se aseaza cate o jumatate intr-un amestec de culoare, iar cealalata jumatate in cealata culoare.
La final se dau prin zahar pe toate partile.
Eu va recomand sa le consumati a doua zi, pentru ca sunt mult mai gustoase.
Si iata recolta :)
Pofta buna!
RozBonBon