Piersici
Sursa Piersici
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acestea sunt faimoasele piersici din cofetarie pe care le cumparam si le mancam cu atata pofta. Eu le-am facut in casa si au iesit foarte bune. Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.
Ingrediente pentru aluatul la piersici: 150 ml ulei, 150 g zahar, 150 ml apa calduta, un praf de sare, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet), esenta de vanilie la fiola, 350 g faina.
Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.
Din aluatul obtinut se fac bilute care se pun pe hartie de copt in tava si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15-20 minute.Cand s-au copt se scot din tava si asa calde se scobesc cu un cutit si cu o lingurita se scoate miezul care se pastreaza pentru ca o sa avem nevoie de el sa il incorporam in crema cu care umplem piersicile.
Iata castronelul plin cu jumatati de piersici care asteapta cu nerbdare sa fie umplute cu delicioasa crema de cacao si rom.
Ingrediente pentru crema:200 g unt, , 100 g zahar pudra, 1 lingura de cacao, 1 esenta de rom fiola, 100 ml lapte caldut pentru hidratat frimiturile ramase de la piersici.
Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.
Cateva piersici deja umplute care asteapta sa le tavalesc prin sirop si zahar tos.
Ingrediente pentru sirop:100 ml apa, 1 lingurita de zahar, esenta de portocale, colorant alimentar rosu si galben.
Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.
Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu. Nu se tin in sirop deloc, doar le trecem repede ca se inmoaie. Apoi le tavalim prin zahar tos.