Piersici
Sursa Piersici

articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
.jpg)
.jpg)

Acestea sunt faimoasele piersici din cofetarie pe care le cumparam si le mancam cu atata pofta. Eu le-am facut in casa si au iesit foarte bune. Sunt putin migaloase dar merita sa incercati. Sunt mai bune ca la cofetarie. Cel putin mie asa mi-au iesit. A fost bataie pe ele.
Ingrediente pentru aluatul la piersici: 150 ml ulei, 150 g zahar, 150 ml apa calduta, un praf de sare, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 lingurita de amoniac stins cu putina zeama de lamaie (otet), esenta de vanilie la fiola, 350 g faina.
Uleiul, zaharul, zaharul vanilat, sarea si amoniacul stins se amesteca pana se dizolva zaharul de tot, se adauga apa calduta, esenta de vanilie si se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios.Eu nu am folosit mixerul. Am amestecat cu telul.

.jpg)
Untul se freaca cu mixerul bine, se adauga zaharul, cacao, frimiturile hidratate cu lapte si se amesteca cu lingura pana se incorporeaza. Se da putin la frigider crema, apoi se umplu piersicile cu ea.
.jpg)
Se pune intr-un castron apa cu zaharul si esenta. Se imparte in 2 castroane siropul, se pune intr-unul din castroane colorant rosu cateva picaturi, in celalalt castron colorant galben cateva picaturi.
Piersicile umplute cu crema de dau jumatate prin siropul galben, jumatate prin siropul rosu. Nu se tin in sirop deloc, doar le trecem repede ca se inmoaie. Apoi le tavalim prin zahar tos.