contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piersici Cu Meringue

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acest desert este un deliciu culinar. Aromele piersicilor cu spuma de meringue trezesc senzatii de nestavilit in papilele mele gustative.

Aceasta reteta foloseste partea de Broil a cuptorului-partea de sus.

Ingrediente:

  • 2 piersici coapte, taiate in doua si fara sambure
  • 3 linguri de zahar alb plus o lingurita de zahar brun
  • 1 albus de ou la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar brun


1.Incalziti cuptorul -partea de Broil.

2.Asezati jumatatile de piersica cu pulpa in sus pe o tava tapetata cu hartie cerata, presarate cu 1/4 lingurita de zahar brun fiecare.

3.Dati tava la cuptor aproximativ 5 minute, pana se topeste zaharul si devine auriu, iar piersica e coapta. Asezati tava la 10 cm de partea de sus a cuptorului-pentru a uza partea de broil.

4.Bateti albusul cu un varf de cutit de sare, cu mixerul, pana devine spuma tare. Adaugati gradual cele 3 linguri de zahar ramase. Spuma trebuie sa fie tare. Adaugati si zaharul brun.

5.Intr-un con de ornat adaugati spuma de meringue si ornati fiecare jumatate de piersica . Apoi dati la cuptor 10-15 secunde, la optiunea de broil. Asezai tava la 10 cm de partea de sus a cuptorului.

6.Stingeti focul si lasati piersicile in cuptor inca 20-30 secunde pana se formeaza varfuri aurii pe meringue, dar nu mai mult. Priviti cu atentie varfurile de meringue, alftfel se vor carboniza.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com