Piept Umplut Si Conopida Sotata
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Voiam sa fac ceva cu conopida pentru ca e sezonul ei si nu am mancat pana acum dar as fi vrut si ceva cu pui pentru ca am descoperit o umplutura grozava pentru un piept de pui la gratar. Asa ca am facut 2 in 1 si a iesit piept umplut si conopida sotata...
-o legatura de marar,
Conopida se spala, se curata de frunzulite si se desface in buchetele, dupa care se opareste in apa clocotita cu sare cca 5 min in care am fiert deja binisor morcovul. Noi il preferam mai crocant asa ca il fierb mai putin, nu sa se inmoaie rau.
Le scoatem apoi si le lasam sa se racoreasca dupa care trecem la pieptul de pui pe care il dezosam si il spalam. Practicam cate o taietura pe lungime astfel incat sa obtinem in fiecare jumatate un buzunarel pe care il umplem cu sunca, mozarella si ardeiul tocate marunt, condimentate cu sare piper si patrunjel verde.
Se prinde taietura cu scobitori, se sareaza si se pipereaza pieptii umpluti si se prajesc pe gratarul incins. Cat timp se prajesc bine pe ambele fete pregatim garnitura din morcovul tocat marunt sau betisoare si conopida pe care le sotam pret de 3-4 min intr-o tigaie in cateva linguri de ulei impreuna cu rosiile cherry. Dupa ce am adaugat usturoiul zdrobit inchidem focul si le scoatem sa se racoreasca. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul verde si zeama de lamaie dupa gust si am obtinut o garnitura foarte gustoasa.
Pofta buna!