contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Rata Crocant Cu Sos De Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Am descoperit cu placere ca la Angst au piept de rata portionat asa ca l-am pus rapid in cos, cu gandul la un pranz special. Am mai ales din raft inca doua-trei ingrediente pentru garnitura si am fugit acasa frematand de pofta.
 0
     Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”

Ingrediente:
(pentru 2 portii, timp de preparare 30 de minute)
1 piept de rata de 350 de grame
1 lingura piper Sichuan
1 lingurita sare
100 g afine
1 lingura visine din visinata
150 ml vin rosu, sec
1 lingura zahar
 Preparare:
     Spalam si stergem pieptul de rata cu prosoape de hartie. Ii crestam pielea sub forma de romburi, avand grija sa nu ajungem pana la carne. Zdrobim in mojar piperul apoi il amestecam cu sarea si masam bine pieptul cu acest amestec.
    Punem pieptul intr-o tigaie rece, cu pielea in jos. Asezam tigaia pe aragaz, la foc mic, si o lasam 5 minute pana cand pielea devine crocanta. Scurgem intr-un castron grasimea din tigaie si o pastram pentru alte preparate delicioase (de exemplu cartofi copti).
     Intoarcem pieptul de rata pe partea cealalta si il mai lasam 3 minute apoi il transferam cu tot cu tigaie (aveti grija sa folositi o tigaie cu maner metalic) in cuptorul incins la 180 de grade unde il mai lasam inca 10 minute.
     Intre timp punem intr-o tigaie mica, teflonata, afinele, visinele fara samburi, vinul si zaharul si lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 10 minute, pana se ingroasa. La final adaugam o lingura de unt moale si amestecam bine, pana obtinem un sos fin.
     Cand pieptul de rata este gata il scoatem si il lasam sa se odihneasca 5 minute pe un tocator curat. Il taiem apoi oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime. Il servim cu sosul de afine si cu un sufleu delicios de brocoli despre care va voi povesti in urmatoarea postare.
 Pofta buna!