Piept De Pui Umplut Cu Rizotto - O Reteta Surprinzatoare
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta pe care v-o propun este una dintre acele retete culinare perfecte pentru a va impresiona musafirii dar si familia, un adevarat rasfat:
Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
4 jumatati de piept de pui, fara os si piele
150 de grame de orez cu bobul rotund (camolino am folosit eu)
600 de ml. de supa de pui
200 de grame de ciuperci crude
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
60 ml. de bulion de rosii consistent
2-3 linguri de parmezan razuit
1 lingura de patrunjel verde tocat
30 de ml. ulei de masline
2 linguri de faina integrala
sare, piper
Preparare:
Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu (poza 1). Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele (poza 2), se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte (poza 3) si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos. Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul (poza 4).
Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:
Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit:
Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori:
Se tavalesc rulorile prin faina.
Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile:
Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos:
Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:
Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:
Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
O sectiune a pieptului de pui umplut cu rizotto:
Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
4 jumatati de piept de pui, fara os si piele
150 de grame de orez cu bobul rotund (camolino am folosit eu)
600 de ml. de supa de pui
200 de grame de ciuperci crude
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
60 ml. de bulion de rosii consistent
2-3 linguri de parmezan razuit
1 lingura de patrunjel verde tocat
30 de ml. ulei de masline
2 linguri de faina integrala
sare, piper
Preparare:
Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu (poza 1). Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele (poza 2), se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte (poza 3) si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos. Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul (poza 4).
Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:
Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit:
Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori:
Se tavalesc rulorile prin faina.
Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile:
Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos:
Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:
Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:
Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
O sectiune a pieptului de pui umplut cu rizotto:
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu