Piept De Pui Umplut Cu Garnitura De Cartofi Noi
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Ingrediente
3 jumatati piept de pui
6 felii rulada de porc
3 felii pastrama de porc
6 feliute de cascaval
1 kg cartofi noi mici
boia de ardei dulce
ierburi provance
praf de usturoi
ulei de masline
ghimbir
piper
sare
Cartofii noi se curata de coaja si se pun la fiert(eu i-am pus la steamer).Cand sunt suficient de patrunsi se scot se stropesc cu ulei de masline 2-3 lg si se condimenteaza cu un amestec din sare ,piper, ierburi provance,praf de usturoi si boiaua de ardei dulce ghimbir.
Pregatim pieptul umplut astfel:jumatatile de piept de cresteaza pe lateral ,le condimentam cu sare si introducem in buzunarelul format doua felii de cascaval si o felie de pastrama.Se inveleste in cate doua felii de rulada de porc si se aseaza in forma de graten sau tava pe care o stropim cu putin ulei.Se pun si cartofii condimentati ,turnam cam 200 ml apa incet pentru a nu spala cartofii de condimente si dam la cuptor pana ce pieptul e bine patruns si cartofii aurii.
Se serveste alaturi de o salata de sezon in cazul meu o salata de varza alba.
Pofta buna!!