Piept De Pui Pseudo General Tao
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am sa scriu cantitatile din reteta originala, eu am pus 3 piepti de pui
1 piept de pui taiat fasii sau cuburi
Marinada: 2-3 linguri de sos de soia, 1 lingura de ulei de susan
Aluat: 1/2 pahar faina; 1/4 pahar amidon; 1 lingurita sare, 1 ou, 2 linguri ulei, putina sare ... si apa cat sa iasa un aluat de clatite mai gros
'Glazura': 1/8 pahar miere, 1 lingura zahar, 1/8 pahar ketchup, 1-2 linguri otet de vin alb (sau oted de orez) - amestecul trebuie sa fie dulce acrisor
- pieptul de pui se pune in marinada pt cateva ore (macar 2) si se da la frigider.
Cum se prepara
- se incinge ulei intr-o tigaie
- se rastoarne cuburile in aluatul de clatite, sa fie acoperite, apoi se pun la prajit rand pe rand
- intr-un wok incalzim glazura, rasturnam cuburile de pui pane si amestecam atat cat sa le imbracam intr-un glaze lucios
- se presara seminte de susan (cca o lingura) si se trage de pe foc
Se servesc cu paste chinezesti prajite (am incercat 2 feluri sa vad care-i diferenta... mi-au placut amandoua)
Pastele (300g aproxim am pus eu, ar fi trebuit ceva mai mult sos pt cantitatea aceasta) se fierb 2 minute, se scurg apoi se pun la prajit in wok in putin ulei , stropindu-le cu urmatorul amestec :
*1-2 linguri sos de soia, 1 lingurita de sos de chilli (eu n-am pus), 1 lingura de zahar, 1 lingura de vin de otet; 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita amidon; 6-7 linguri apa calduta