Piept De Pui Picant La Grătar
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am primit o invitaţie din partea celor de la gustos.ro de a participa luna aceasta la un grătar virtual, alături de alţi bloggeri invitaţi. Astfel că voi mă voi număra printre cei ce iau parte la proiectul "Cu bloggerii la grătar"...gătind pentru dvs.
Astfel că...vă spun, dragilor, că este cel mai bun grătar de pui, pe care l-am mâncat vreodată.
Nu-mi place puiul la grătar în mod deosebit, pentru că deşi multă lume se laudă ca face pui la grătar oriunde şi oricând....de cele mai multe ori... e un grătar ratat, banal... fad. Puiul e fad şi pus doar aşa cu nişte codimente oareşcare.... e... pui cu iz de grătar. Părerea mea!
Pentru această reţetă am folosit piept de pui, dar se pot folosi, cu succes, şi pulpe de pui... cu singura menţiune, din partea mea, de a le cresta foarte bine, pe lângă os. De fapt... oricine pregăteşte pulpe de pui la grătar, sau orice fel de carne ce are şi os, ştie acest lucru. În caz contrar... carnea nu se va pătrunde suficient, va râmâne crudă în interior, aproape de os, chiar dacă la exterior va avea o crustă frumoasă.
Aşadar ingrediente pentru 4 persoane:
- 500-600 gr piept de pui
- 200 ml smântână
- 2 linguri curry
- 1/2 linguriţă chili
Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.
Încingem grătarul....:)) treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor...:))
Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.
Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.
Poftă mare să aveţi!