contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Pe Salsa Exotica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Daca tot am gatit ceva cu pui, m-am hotarît sa particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii August "Dulce Romanie 2011" , care luna aceasta este gazduita de Gaby_D.
O mîncare usoara, colorata, parfumata si aromata, care activeaza toate simturile. Da, chiar si auzul, cînd de placere apar sunete ca : "Mmmmmmm! " Ador salsele de toate felurile! Clasica, Salsa Cruda, o fac cel mai des. E preferata mea, si potriveste pe lînga multe feluri de mîncare, sau o servesc pur si simplu ca atare, eventual cu o bucata de bagheta, crakers.



Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1/2 ananas, cubulete
  • 1/2 papaya, cubulete
  • 1/2 ardei gras rosu, cubulete
  • 1/2 lamîie sau lime, sucul
  • 2 fire ceapa, rondele
  • 1 jalapeno, rondele
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 8-10 frunze de menta, tocate
  • 2 lingurite ulei de avocado
  • 1 lingurita zahar
  • sare dupa gust


Prepararea pieptului de pui:

  • 2 bucati piept de pui, taiat felioare
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 2 linguri ulei de arahide
  • boia dulce, chili
  • sare


Pregatim ingredientele pentru salsa.

Amestecam fructele, legumele si verdeata cu suc de lamîie sau lime
si ulei de avocado, presaram zaharul si un praf de sare,
amestecam bine si lasam la rece pîna preparam pieptul.

Încingem uleiul de arahide, adaugam feliutele de carne si le rumenim la foc iute.
Între timp condimentam cu sare, boia dulce, chili macinat si spre sfîrsit adaugam
catelul de usturoi. Le servim calde împreuna cu salsa exotica.



Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com