Piept De Pui Pe Pat De Tortellini
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii de piept de pui pe pat de tortellini aveti nevoie de: 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri cu ulei, 1 lingura cu pasta de tomate, 1 conserva cu rosii (400 de grame0, 125 ml de supa de carne, 500 de grame de tortellini, sare, piper, 2 piepturi de pui dezosate, fara piele (500 de grame), 4 anghinare (la borcan sau la conserva), 150 de grame de mazare congelata, boia iute, 1/2 de legatura de patrunjel si cateva fire de oregano, foarte putina branza rasa sau cascaval ras.
Se curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt de tot si se calesc rapid (in tigaie se adauga doar o lingura cu ulei). Se adauga pasta de rosii, conserva de rosii si supa de carne, apoi se fierbe totul 15 minute.
Pastele se fierb intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, se respecta instructiunile de pe ambalaj, nu de alta, dar sa nu stricam mancarea.
Se taie piepturile de pui in doua bucati si se prajesc pe toate partile in ulei deja incins (se adauga doar o lingura cu ulei), se condimenteaza cu sare si piper. Ca sa nu absoarba mult ulei, se arunca deja in ulei incins, se tine la foc mare si se amesteca mereu.
Se taie anghinarea in patru bucati, dupa care se adauga in sos, impreuna cu mazarea si carnea.
Totul se abureste pret de cateva minute, se spala verdeata, se usuca, se toaca marunt si se adauga peste sos.
Pastele se strocoara mai apoi, se pun pe un platou, deasupra se pune carnea de pui, se vara sosul si legumele, pe deasupra se pune branza rasa su cascaval. Pe platou se pun cateva frunze de oregano si se poate servi.
O portie are 360 de kcal.
Pofta buna!