contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Marinat Cu Lipie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 buc piept de pui dezosat
- 1/2 lamaie
- sare, piper
- boia de ardei iute
- 50 ml ulei de masline
- 1 castravete
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- 100 gr smantana
- 2 buc lipie
Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii subtiri. Se presara cu sare, piper, boia de ardei iute, zeama de lamaie si 2 lingurite de ulei de masline. Se amesteca toate intr-un bol, se acopera si se lasa la rece aproximativ 1 ora. Intre timp se curata cateii de usturoi, se piseaza si se amesteca cu smantana. Adaugati in acest sos putina sare, piper, boia de ardei iute si marar tocat, amestecati pana devine un sos omogen. Se curata castravetele, se taie feliute subtiri, se adauga marar tocat si putina sare si se lasa la rece. Dupa ce carnea a stat la macerat se pune la prajit in restul de ulei de masline intorcandu-se bucatile de carne de pe o parte pe alta pana cand s-au prajit bine. Lipia se incalzeste 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Carnea de pui prajita se pune pe lipie, apoi se adauga sosul de usturoi, se pun feliile de castravete, se mai presara putin marar si se impacheteaza ca o shaorma.

Nota:
Aceasta reteta nu este chiar o shaorma, doar un frate mai mic ce contine pui marinat prajit, sos de usturoi si castravete. Este o gustare cu mai putine calorii si grasimi decat o shaorma dar la fel de gustoasa.



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/GatindCuMira/~3/YvWw2gT0AjE/piept-de-pui-marinat-cu-lipie.html