Piept De Pui La Gratar Pe Crengute De Rozmarin
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eroina dintr-un film accepta invitatia eroul principal, inmorezat pana peste urechi de ea, intr-un parc cu distractii. Mananca inghetata pe bat, vata de zahar pe bat, parca, si la un moment dat zice eroina: "-Stii ce mi-ar place cel mai mult?? Sa mananc carne pe bat!"
Filmul e There's Something about Mary (Mary cea cu vino-ncoa') cu Cameron Diaz si Ben Stiller, dar secventa aceasta nu am uitat-o niciodata.
Si am vazut reteta intr-o revista pe care acum nu am gasit-o, carne pe crengute de rozmarin si mi-am jurat ca o sa fac reteta. Iar cand am gasit rozmarin inalt cat bradul in Auchan, am cumparat pe loc ghiveciul, plus piept de pui, am improvizat o marinata si iata primele bucati de carne pe bat ;-)
Ingrediente:
500g piept de pui,
crengute de rozmarin,
zeama de la o lamaie,
2 linguri de miere,
ulei de masline extravirgin,
condimente pentru pui/curcan,
sare, piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Pieptul de pui il cumpar mereu de la Deliciosul de Vaslui pentru ca e gata feliat, pregatit pentru snitele. Dar mie nu-mi plac snitele. Nu am facut niciodata.
Deci, spalam fasiile de piept de pui, le tamponam cu servetele absorbante si pregatim marinata.
Stoarcem o lamaie, zeama o amestecam cu condimente de pui/curcan, sare, piper si mierea. Punem feliile de pui in aceasta marinata si le lasam o ora la frigider.
Am cumparat un ghiveci cu rozmarin, deci am avut crengute din belsug si atat de lungi incat le-am taiat pe jumatate. Am spalat crengutele, am dat jos acele,
dar le-am lasat doar varfurile si am trecut fasia de carne marinata prin ea, ca si cum as fi trecut cu acul printr-o panza. Crengutele sunt foarte tari, rozmarin e o specie lemnoasa, nici nu se compara cu betisoarele pentru frigarui, care se frang ca niste scobitori daca e carnea mai tare.
Apoi se pun pe gratarul incins si uns cu ulei de masline extravirgin
si se intorc la 3 minute pe partea cealalta
Si gata!
Mmm, ce frumos miroase rozmarinul!! Si ce aroma a raspandit in toata bucataria!!
Atentie: doar pentru carnivori!!
Se mananca pur si simplu carnea de pe bat si se mesteca si un ac de rozmarin. O sa va plezneasca in gura aroma lui puternica si usor amaruie ;-)
Daca nu vreti sa mestecati rozmarinul, atunci stingeti cu bere ;-)