Piept De Pui In Camasa De Bacon Si Fusta De Praz Cu Cimbru La Cuptor
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Pentru azi ca e zi de sarbatoare si nu am nici textele la mine.... e si ziua vara'mii (La multi ani, Laura) ... e si foarte cald afara (cred ca e prima zi foarte calduroasa din luna asta... sau vara asta... cine mai stie)... e si lipsa de chef de scris si mai ales incep sa iau pauza de la pupat (xoxo) pe ici colo (nu dau nume ca nu-i onest) am ales sa va dedic un pranz (cina) usor, fara prea multa fitosenie, fara prea multa pregateala si gateala, doar simplu si bun. Credeti-ma! E foarte usor de facut si mai ales foarte savuros de delicios. Fara fason!
La urma umrei e doar putin pui imbracat cu bacon si-o fusta scurta de praz, totul aromatizat cu cimbru la caldura cuptorului.
Asadar ingrediente:
- 1 piept de pui cu piele cu tot
- 1 fir mare de praz
- cimbru
- 3-4 linguri ulei masline
- o lingura de unt
- 50 ml vin alb
- 10 felii bacon
- sare si piper proaspat macinat
Incingeti cuptorul la 20 grade sau treapta 6. Intr-un castron generos puneti pieptul de pui cu piele cu tot. Adaugati prazul taiat robdele de 0.5cm, cimbrul, uleiul de masline, untul, sare si piper proaspat macinat si vinul. Amestecati totul, aplicand puiului o zdravana frectie cu toata mestecatura de ingrediente. Se va simti foarte fresh dupa :).
Intr-un vas termorezistent puneti o folie de aluminiu in care veti impacheta si coace pieptul de pui, ferit de arsura cuptorului, doar cat sa-l aromatizati mirificandu-i tinuta exemplara. Astfel ca veti pune in folie pieptul de pui imbracat frumusel de jur imprejut in feliile de bacon, apoi de jur imprejur veti pune prazul condimentat ca mai sus, stropind totul cu putin ulei de masline.
Acoperiti-l cu folia de aluminiu, inchideti bine, strans ca intr-un semi-corset (nu-l strangeti ca pe don'soarele lui Ludovic, sa nu lesine la caldura :P) si bagati totul la cuptor pentru vreo 35 minute.
Spre final eliberati-l din stransoarea foliei de aluminiu, stropiti-l cu zeama lasata, din belsug, si mai lasati spre rumenire vaga vreo 5 minute.
Scoateti cu mare grija, serviti cu duiosie cat inca e cald, taiati cu grija camasuta de bacon, dati fustita de praz deoparte prima si bucurati-va de toata splendoarea sa.
Pofta buna!