contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Gratinat, Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cînd noi avem pofta de ceva mai picant sau ceva ce nu-i place Denisei, îi pregatesc altceva. De data asta i-am facut un piept de pui cu ciuperci. Cînd îi gatesc separat, aleg mereu ceva care necesita mai putin de lucru, simplu si cu ingrediente "vizibile", în speranta ca baga la tartacuta ceea ce vede, iar mai tîrziu cînd va pleca pe drumul ei, îsi aminteste cum sa faca si nu va lesina de foame :D
O alta reteta pe care a spus c-o lasa nepotilor este Carne cu cartofi la cuptor ( Recipe by - La cucina di Any).
Destul cu vorbaraia, sa trecem la pieptul de pui cu ciuperci.



       Ingrediente:
  • 1 piept mic de pui (ambele jumatati au cîntarit în total 220 g)
  • 1 mîna ciuperci feliate gros (3-4 ciuperci mari)
  • 2 felii de cascaval ( Fol Epi )
  • usturoi deshidratat din rîsnita
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper

Se condimenteaza jumatatile de piept de pui cu sare, piper si usturoi deshidratat din rîsnita.

Se rumenesc pe foc iute pe ambele parti, apoi se transfera într-o forma termorezistenta.

În aceeasi tigaie se rumenesc scurt feliile de ciuperci pe ambele parti, fara adaos de grasime suplimentar.

Se aseaza peste bucatile de piept rumenite.

Se acopera cu feliile de cascaval si se da în cuptorul preîncalzit la 160° timp de 20-25 minute.

Copt la temperatura mai scazuta, cascavalul nu se topeste si nici nu se rumeneste prematur,
chiar formeaza o crusta care protejeaza pieptul de uscare. Ultimele 4-5 minute se ridica temperatura cuptorului la 200°C

Se poate servi ca atare sau cu o garnitura de orez salbatic sau natur, cartofi piure sau o salata.



Pofta buna!