Piept De Pui Glazurat
Sursa Piept de pui glazurat
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cum am vazut concursul organizat de Cristian Borod & Transavia si premiul care consta intr-un
mult-ravnit robot de bucatarie, mi-am zis ca e musai sa particip. Cine stie?! poate voi avea o farama de noroc si va ajunge la mine. :) Tineti-mi pumnii!
Cat despre reteta eu zic ca-i neaparat sa o incercati, dar aveti grija caci creeaza dependenta ;) Eu am facut sambata, duminca, si as maimanca face si azi.
mult-ravnit robot de bucatarie, mi-am zis ca e musai sa particip. Cine stie?! poate voi avea o farama de noroc si va ajunge la mine. :) Tineti-mi pumnii!
Cat despre reteta eu zic ca-i neaparat sa o incercati, dar aveti grija caci creeaza dependenta ;) Eu am facut sambata, duminca, si as mai
Ingrediente
- 600 g piept de pui Fragedo, dezosat si fara piele
- 2 lg ulei de seminte de struguri
- 200 ml vin alb dulce
- 50 ml apa
- 2 catei de usturoi
- 1 lg sos de soia
- sare si piper
Glazura
- 250 ml vin alb dulce
- 1 lg sos de soia
- 1 lg miere
- 1 lgt zahar brun pudra
- 1 lg apa
- 1 lgt boabe de mustar
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2 lgt otet
- 2 cuisoare
- 2 catei de usturoi
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.
4. Transferam pieptul de pui intr-o tava cu vinul, apa, sosul de soia si cateii de usturoi necuratati zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptor pentru 20 min.
5. Glazura o preparam amestecand toate ingredientele intr-un vas non-aderent (mai putin usturoiul, zdrobit si decojit de data aceasta, care il adaugam in ultimele 5 min). Lasam la foc potrivit pana cand lichidul scade si se ingroasa (~8 -10 min).
6. Scoatem tava din cuptor, dam deoparte folia de aliminiu, ungem pieptul de pui cu glazura, iar restul de glazura o punem in tava cu 2-3 lg de apa. Introducem tava in cuptor pentru 10 min, la temperatura de 210-220°C avand grija ca odata la 3 minute sa o scoatem si sa ungem din nou pieptul cu glazura din tava.
Asta-i tot! Nu dureaza decat 35 min sa pregatesti un pranz sau de ce nu o cina savuroasa.