Piept De Pui Cu Vin
Sursa Piept de pui cu vin
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
un piept mare de pui cu piele, dezosat, 50 gr unt, 5 căţei de usturoi, o legătură de pătrunjel verde, o lingură de zahăr, puţină sare de lămâie (sau oţet aromat), ulei de măsline aromat, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 100-150 ml de vin alb, sare, piper.
Mod de preparare:
Se spală pieptul de pui, se taie cubuleţe cu tot cu pieliţă,
se condimentează cu sare şi piper.
Într-o tigaie cu ulei de floarea soarelui încins, la foc mic,
se pune carnea la prăjit până se rumeneşte pe ambele părţi.
Într-o cratiţă se pune untul la topit. După topirea untului, se adaugă vinul, zahărul, oţetul sau uleiul de măsline aromat (dacă se pune uleiul aromat se adaugă puţină sare de lămâie) şi se lasă la fiert, la foc mic, 1-2 minute.
Se curăţă usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Apoi se adaugă peste sosul de unt şi vin şi se mai lasă 1-2 minute la fiert.
Se adaugă carnea prăjită fără surplusul de ulei,
pătrunjelul tocat mărunt şi
se potriveşte de sare şi piper. Se mai fierbe la foc mic încă 1-2 minute.
Se serveşte ca atare sau cu garnitură de cartofi natur.
Poftă bună!