Piept De Pui Cu Sos Si Boabe De Fasole
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 ardei gras
- 2 buc ceapa verde
- sare, piper
Mod de preparare:
In prima faza spalati pieptul de pui dezosat si apoi taiati carnea fasii, presarati carnea cu sare si piper si o puneti la prajit in ulei de masline. Dupa ce ati lasat carnea cateva minute sa se rumeneasca pe ambele parti o scoateti din tigaie. Taiati ceapa verde rondele subtiri si ardeiul cubulete, iar rosia o veti da pe razatoarea mare pentru a ramane cu un sos de rosii proaspat fara pielita. In uleiul in care s-a prajit carnea puneti ceapa sa se caleasca, apoi adaugati cubuletele de ardei si in cele din urma rosiile. Amestecati cateva minute pentru a nu se prinde si adaugati boabele de fasole (din conserva) impreuna cu o ceasca de apa. Presarati sare si piper dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute pana cand scade apa si ramaneti cu un sos in care adaugati bucatile de carne prajita. Amestecati usor (pentru a nu sfarama boabele de fasole) 4, 5 minute apoi acoperiti cu un capac si stingeti focul...gata...ramane doar sa aranjati totul in farfurie impreuna cu garnitura...Pofta buna!
Nota:
Boabele de fasole sunt delicioase si atunci cand sunt gatite impreuna cu alte legume si nu reprezinta cantitatea principala a ingredientelor dintr-o reteta. Fasolea are avantajul de a fi absorbita lent in fluxul sanguin, oferind energie pe o durata mare de timp. Fibrele continute de fasole sunt extrem de importante pentru sanatatea tubului digestiv, pentru reducerea nivelului de colesterol si poate ajuta la reducerea riscului pentru anumite tipuri de cancer.
reteta recomandata de gatindcumira.blogspot.com