Piept De Pui Cu Sos De Roşii
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o bucată mare de piept de pui dezosat şi fără piele, 200 ml suc de roşii, 50 gr caşcaval, 4 căţei de usturoi, oregano, busuioc, sare, piper, puţin ulei.
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se pune puţin ulei împreună cu sucul de roşii, la fiert, la foc mic, iar când începe să clocotească,
se adaugă usturoiul curăţat şi pisat,
busuioc, oregano, se omogenizează şi se mai lasă la fiert câteva minute.
Pieptul de pui se spală, se şterge, se taie felii de dimensiuni potrivite şi se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi.
Într-o tavă se pune puţin ulei şi puţină apă şi se aşează bucăţile de pui.
Deasupra se toarnă compoziţia de roşii şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până ce carnea se înmoaie.
Se dă caşul pe răzătoarea mare şi când carnea este moale,
se presară caş pe fiecare bucată şi se mai dă la cuptor până se rumeneşte caşul.
Se serveşte cald cu garnitură de cartofi natur.
Poftă bună!