Piept De Pui Cu Sos De Mere - Poulet Vallée D Auge
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pieptul de pui prajit si flambat, scaldat in sos de mere cu coniac si smantana este o reteta frantuzeasca, eleganta si foarte savuroasa.
Ingrediente
2 mere
40 gr unt
2 cepe
2 bucati de piept de pui, cu piele, fara os
4 linguri coniac
100 ml supa de pui
100 ml smantana
putina zeama de lamaie
2 mere
40 gr unt
2 cepe
2 bucati de piept de pui, cu piele, fara os
4 linguri coniac
100 ml supa de pui
100 ml smantana
putina zeama de lamaie
Dupa ce tocati merele in cubulete, le puneti la calit in untul incins pana se rumenesc.
Le scoateti si le puneti deoparte.
In untul ramas in tigaie se pune ceapa tocata marunt si la scurt timp dupa aceea puiul cu pielea in jos pentru a se rumeni. Intoarceti-l si lasati-l la fel sa se rumeneasca.
Intr-o tigaie mica turnati coniacul si cand s-a incalzit aprindeti-l cu un chibrit si turnati-l peste pui.
Condimentati cu sare si piper, adaugati supa, acoperiti si lasati la foc mic in jur de 15 minute.
Scoateti puiul din tigaie sa se odihneasca. Mariti flacara si dati de cateva ori sosul ramas in tigaie sa dea in clocot si sa se lege. Turnati peste el smantana si merele.
Pieptul de pui il crestati diagonal si turnati peste sosul de mere.
Eu l-am servit cu cartofi natur si patrunjel verde.