Piept De Pui Cu Sofran
Sursa Piept de pui cu sofran
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta delicioasa (de pe punguta cu sofran), dar destul de consistenta.
Ingrediente:
* 400 g piept de pui
* 50 g unt
* 1 dl vin alb
* 2 dl smintina
* un pachetel sofran
* un galbenus de ou
* sare
* piper
* o legatura de patrunjel (asta l-am adaugat eu ca nu era in reteta)
Taiem cuburele pieptul de pui si-l prajim in unt, circa 20 de minute, trebuie sa se rumeneasca. Saram, piperam, adaugam vinul alb si acoperim cu un capac timp de doua minute, cit sa prinda un pic de gust carnea.
Acum, scoatem carnea intr-o farfurie si o acoperim cu un capac ca sa se mentina calda. Dizolvam sofranul in smintina si-l adaugam peste sucul din tigaie si lasam la foc mic pina obtinem un sosulet consistent.
Separat, zbatem galbenusul cu un pic din acest sos si-l adaugam peste celalalt sos, amestecam bine si dam tigaia de pe foc. Dupa ce am adaugat oul, nu trebuie sa mai fiarba sosul. Adaugam pieptul de pui, patrunjelul taiat marunt, amestecam bine si servim mincarea calda.