Piept De Pui Cu Smantana Si Coniac
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa ca urmeaza o reteta simpla, rapida si aromata,sper sa va placa.
INGREDIENTE :
-2 piepturi de pui
-60 g unt
-1 ceapa tocata
-1/2 tulpina subtire de telina tocata
-1 Lg faina
-80 ml coniac
-1 1/2 ceasca supa pui
-100 ml smantana de gatit
-sare,piper
-fulgi de ardei iute,optional
-patrunjel verde
MOD DE PREPARARE :
-puiul se taie bucati mai mari,dupa care se rumeneste in jumatate cantitatea de unt si se scoate pe o farfurie
-se adauga in tigaie si restul de unt si se calesc ceapa si tulpina de telina,apoi se stropesc cu faina,se amesteca si se adauga cu grija coniacul si supa de pui si se lasa sa se lege sosul si sa se evapore alcoolul
-se adauga smantana,amestecand continuu si bucatile de pui prajite
-se fierb la foc mic impreuna cam 4-5 minute,asezonandu-se cu sare si piper alb de preferinta,sau de care aveti.La sfarsit adaugati patrunjel verde tocat
-noi am mancat alaturi de un piure cu ceapa verde si parmezan.