Piept De Pui Cu Smantana Si Ciuperci
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
o cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
o ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Intre timp am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit in doua linguri de ulei impreuna cu ciupercile, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul.
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!