contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Smantana Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum sa facem o mancare usoara, fara prea multa grasime si cu un gust delicios? Iata exemplul nostru de azi - piept de pui cu smantana si ciuperci, in care am folosit piept de pui, o carne foarte usor de pregatit. Un secret important pe care il respectam: de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Ingrediente necesare:
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
o cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
o ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper

Mod de preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Intre timp am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit in doua linguri de ulei impreuna cu ciupercile, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul.

Piept de pui cu smantana si ciuperci
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.

Piept de pui cu smantana si ciuperci
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!

Piept de pui cu smantana si ciuperci