Piept De Pui Cu Rodie Si Sfecla Rosie
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta mi-a adus un robotel pus la bataie de Lavinia si Transavia! It's just a delicious and colorful dish. Nothing else to say. :)
Ingrediente
- 600 g piept de pui
- 200 ml vin alb dulce
- 1 baton scortisoara
- 2 fire de menta proaspata
- 50 g fructe de rodie
- 1 lg de ulei
- sare
- piper
Sos
- 100 ml suc de rodie (proaspat stors, fara seminte)
- 40 g sfecla rosie
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 lg miere de salcam
- 1 lg vin alb
- 1/4 lgt sare
- 1/8 lgt ienibahar macinat
- fructe de rodie
- rucola
- sfecla rosie
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 220 °C.
2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper.
4. Scoatem pieptul din tigaie si il punem intr-o tava cu vinul, fructele de rodie (desi noi le spunem impropriu seminte;), menta si scortisoara.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem tava in cuptor pentru 15 min. In ultimele 5 minute dam deoparte folia.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem tava in cuptor pentru 15 min. In ultimele 5 minute dam deoparte folia.
6. Pentru prepararea sosului procedam astfel: punem sucul de rodie intr-o tigaie non-aderenta impreuna cu sfecla taiata cubulete, zeama de lamaie, mierea, sarea, vinul si ienibaharul. Lasam la foc potrivit, amestecand din cand in cand pana cand la suprafata lichidului se formeaza balonase, iar sosul este gros.
7. Scoatem pieptul de pui, il punem pe o farfurie iar deasupra punem sosul de rodie si cateva fructe de rodie proaspete.Servim cu salata!
S-aveti pofta!