Piept De Pui Cu Limette Si Cartofi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Pui, pui si iarasi pui :). Dar am facut si ciorba de fasole cu ciolan ( pun reteta maine) sa nu ziceti ca gatesc numai pui .
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 8 felii bacon
- 500g cartofi
- 1 limette
- 2 linguri smantana
- 1 lingura verdeata tocata ( patrunjel, busuioc, rozmarin)
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare, piper, boia
Spalam lamaia cu apa fierbinte, apoi o stergem si radem coaja. Amestecam intr-un castronel coaja rasa, verdeata tocata, usturoiul tocat, smantana. Condimentam cu sare si piper. Fructul de limette il taiem felii.
Pieptul il taiem in 2 si apoi fiecare jumatate iarasi in 2. Taiem pe orizontala o bucata de piept si o umplem cu amestecul de mai sus.
Invelim pieptul cu grija in bacon.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii. Ii punem in tava si ii amestecam cu 2 linguri de ulei . Asezam pieptul de pui printre feliile de cartofi, punem jumatate din feliile de limette si coacem in cuptorul incins la 200 de grade timp de 30 de minute. Inainte cu 5 minute de-a fi gata presaram pe cartofi putina boia.
Reteta e preluata din revista Secretele bucatariei.