contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Legume Variate La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

    Aceasta este o reteta noua, o reteta pe care eu am inventat-o ... am avut ca inspiratie o emisiune de gatit, insa ceea ce a iesit la final nu a semanat cu ceea ce am vazut la televizor. Reteta este foarte usoara atat din punct de vedere al pregatirii cat si prin consistenta ei, o reteta gustoasa care a cucerit intreaga familie. O reteta ce se poate prepara si de catre cei care mananca la regim.
  Ingrediente:
- 800g - 1 kg de piept de pui fara os
- o lingura de unt
- 2 rosii mari
- un ardei capia
- fasole galbena 100g eu am folosit conserva
- mazare verde 100g  eu am folosit conserva
- brocoli 200g congelat
- varza de bruxel 150g congelat
- un morcov mediu
- un iaurt de 330g eu am folosit Zuzu
- cascaval - 150g
- condimente pentru gratar (Kotany e excelent da un gust deosebit)
- o lingurita de ghimbir macinat
- o lingurita de usturoi praf
- o lingurita de sare
- jumate de lingurita piper macinat
- o lingurita de condimente pt pizza (Kotany)
   Se spala pieptul de pui, dupa care se usuca cu niste servetele de hartie si cu ajutorul unui cutit ascutit taiem pieptul felii subtiri, ca sa fim siguri ca se va face carnea il batem un pic pe fiecare parte ... dupa care condimentam fiecare bucata pe ambele parti cu condiment pentru gratar. Asezam feliile de carne intr-o farfurie si il punem la o parte.

   Luam un vas adanc in care vom pune legumele, rosiile, ardeiul se spala dupa care se taie cubulete, se desfac conservele si se scoate cantitatea dorita de mazare si fasole, brocoli si varza de bruxel se scoate din pungi si se masoara cantitatile dorite, morcovul se spala, se curata si se rade pe razatoarea mica.   Se amesteca legumele in vasul adanc bine sa fie uniform ...

    Intr-o farfurioara punem toate condimentele insirate mai sus (inafara de condimentele de gratar) si le amestecam bine.

   Luam o tava termorezistenta si il ungem cu unt, dupa care luam bucatile de carne si le impartim in 2 parti egale, prima parte se pune ca si primul strat pe fundul tavii termorezistente ...

peste punem toata cantitatea de legume,

dupa care peste legume turnam 3/4 din iaurt uniform, peste punem condimentele amestecate in strat uniform ...

dupa care punem cealalta parte de carne uniform ...

punem o folie de aluminiu peste tava si punem totul la cuptorul preincalzit timp de 40 min. Dupa 40min verificam sa vedem daca carnea este destul de moale. Amestecam sfertul de iaurt ramas cu cascavalul ras si aplicam intr-un strat uniform peste carne. Asezam tava inapoi in cuptor timp de 10 - 15 min pana ce se rumeneste cascavalul.


   Se serveste cald cu ce acrituri preferati.



     Pofta Buna!!!