Piept De Pui Cu Legume La Tigaie
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
O reteta rapida si pe placul meu adica cu legume si carne de pui :).
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 4 rosii
- 6 linguri ulei
- 1 lingura otet aromat
- 4 frunze de busuioc
- sare, piper,
- 1 lingurita ierburi aromatice
- 50g branza mai grasa( daca aveti puneti parmezan )
Amestecam 4 linguri de ulei cu otetul balsamic si cu busuiocul tocat. Adaugam sare si piper. Vanata si dovlecelul le taiem cubulete, iar rosiile sferturi ( alegeti rosii mai mici). Adaugam legumele la amestecul de ulei si amestecam usor.
Punem legumele intr-o tigaie ( eu am folosit wok-ul ) si le prajim la foc mare timp de aproximativ 10 minute. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei.
Pieptul de pui il taiem in doua si apoi fiecare jumatate in doua pe lungime. Il prajim in 2 linguri de ulei timp de 5 minute pe fiecare parte. Condimentam cu sare. Cand este rumenit adaugam branza amestecata cu ierburile aromatice , acoperim cu un capac si lasam sa stea 2 minute.
Asezam legumele pe o farfurie intinsa si deasupra punem pieptul de pui. Servim imediat.
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu modificari.