Piept De Pui Cu Legume La Tigaie
articol scris de ely.sium blog alexasflavours.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 piept de pui(mai mare)
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 5-6 ciuperci mari
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- spaghete
- sos de soia
- ulei,sare
- piper,chili
Preparare:
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei.
Taiem morcovul ,ardeii si radacina de patrunjel fasii foarte subtiri iar ciupercile cubulete.
Dupa ce s-a calit ceapa (nu trebuie lasata mult, decat pana se inmoaie si devine sticloasa), o scoatem din cratita si o punem deoparte.
Daca mai este nevoie, punem ulei in cratita si adaugam restul legumelor treptat: morcovul, radacina de patrunjel, ciupercile , ardeii si le calim impreuna.
Legumele nu se prajesc mai mult de 3-4 minute.
Adaugam si ceapa calita, mai amestecam putin ,le scoatem intr-o strecuratoare si le acoperim.
Punem la fiert cateva spaghete.
Taiem pieptul de pui cubulete .Prajim cubuletele in acelasi ulei in care am prajit si legumele ,circa 15-20 de minute pana devin aurii.Le condimentam cu sare, piper si chili apoi le scoatem la scurs .Dupa ce s-au scurs de ulei, le punem peste legumele calite , le amestecam si le acoperim.
Punem spaghetele intr-o cratita cu o lingura de ulei de masline si 2-3 linguri de sos de soia si sare.Le lasam la foc mediu aproximativ 2 minute amestecand frecvent.
Punem legumele si carnea pe o farfurie intinsa si le ornam cu spaghete.
Se serveste cald.
PS. Legumele sunt absolut formidabile!