Piept De Pui Cu Legume In Wok
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o mancarica foarte usoara care se prepara pe deasupra si rapid, cum imi place mie :)
Reteta are o tenta chinezeasca, foarte gustoasa, bucatarie pe care nu demult am descoperit-o si care m-a surprins placut .
INGREDIENTE:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 2-3 morcovi
- 5 catei usturoi
- ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- 4-5 linguri sos de soia
- 1 lingura amidon
Pieptul de pui se taie fasiute, dupa care se caleste in 2-3 linguri de ulei in wok pentru 5 minute.
Se scoate pe o farfurie, dupa care, in uleiul in care am prajit pieptul, vom pune morcovii razuiti si ceapa taiata marunt.
Se mai adauga 1/2 cana de apa si le calim pentru vreo 7 minute , dupa care adaugam si fasiutele de pui.
Se adauga otetul balsamic, sosul de soia, amidonul si sare dupa gust. Daca vi se pare prea dens sosul, mai adaugati 1/2 cana apa. Spre final se adauga si usturoiul pisat, dupa care se mai tine pe foc pentru 2-3 minute.
Se serveste cu garnitura de orez, bine-nteles :)
Pofta buna!
RozBonBon