Piept De Pui Cu Lamaie La Cuptor
articol scris de retetelebunicii blog retetelebunicii.ro
Acum vreo luna, atunci cand am fost impreuna la Deva pentru a sta cateva zile impreuna cu fetita noastra Maya, am primit de la bunica (mama Ica) o carte groasa plina cu retete!
“Cand ajungem acasa, facem cateva mancaruri de acolo!”. Zis si facut
Ingrediente
- 3 linguri cu unt (topit)
- 4 linguri suc de lamaie
- 1 catel de usturoi (maruntit)
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita de piper
- 1/2 lingurita de firimituri de paine condimentata (noi am folosit pesmet)
- 4 bucati piept de pui fara os si fara piele
Mod de preparare
Intr-un castron putin adanc am combinat untul, sucul de lamaie, usturoiul, sarea si piperul. Am pus pesmetul in alt castron.
Am inmuiat carnea in amestecul cu unt, apoi am tavalit-o prin pesmet. Am aranjat bucatile de piept de pui in tava de la cuptor, apoi le-am stropit cu amestecul cu unt (care a mai ramas dupa inmuierea pieptului de pui).
Se da la cuptor, la foc mic, pret de aproximativ 1/2 de ora.
[Dupa preferinta (Alex a preferat asa ) mai puteti stoarce lamaie peste pieptul de pui atunci cand mancati. Am folosit ca garnitura un orez fiert in apa + curry.]